Natuurinclusieve stappen zetten met Limburgse Biodiversiteitsmonitor Melkveehouderij

Natuurinclusieve landbouw krijgt steeds meer aandacht. Wilt u als melkveehouder stappen zetten richting meer natuurinclusieve landbouw en wilt u meer inzicht in welke stappen u kunt nemen? Dan kunt u zich aanmelden voor de Limburgse Biodiversiteitsmonitor.

Het is een initiatief van stichting Natuurinclusieve Landbouw Limburg, waar de LLTB onderdeel van uitmaakt.

Inzichtelijk
Met de Limburgse Biodiversiteitsmonitor wordt inzichtelijk gemaakt hoe u scoort op onder andere biodiversiteit en circulariteit, met als doel om hier verder in te groeien. Uw bedrijf wordt beoordeeld en voorzien van advies aan de hand van 13 landelijk ontwikkelde kritische prestatie indicatoren (KPI’s), zoals ammoniakuitstoot, weidegang, % eiwit van eigen land, % kruidenrijk grasland en % groen-blauwe dooradering. U bepaalt vervolgens zelf welke maatregelen u wil nemen om de scores te verbeteren. De boer aan het roer.

Aanmoedigingspremie
Om ontwikkeling naar meer natuurinclusieve landbouw te ondersteunen ontvangt u een aanmoedigingspremie, gebaseerd op het behaalde aantal punten en de verbetering die gedurende de looptijd van vier jaar gerealiseerd wordt.

De looptijd is vier jaar (2023-2026), waarin u jaarlijks een rapport met de behaalde score ontvangt. U krijgt individueel advies en kunt door middel van andere projecten van stichting Natuurinclusieve Landbouw uw kennis over specifieke onderwerpen verder ontwikkelen.

Subsidie
De Provincie Limburg heeft een subsidie beschikbaar gesteld waarmee we 80 bedrijven (melkveehouderij, akker- en tuinbouw) kunnen ondersteunen met de Limburgse Biodiversiteitsmonitor. Daarnaast kunnen er ondersteunende activiteiten georganiseerd worden om kennis over natuurinclusieve landbouw te vergroten.

Heeft u als melkveehouder interesse om mee te doen? Meld u dan aan via deze link. Let op! Het aantal deelnemers is beperkt. Mocht het maximumaantal deelnemers bereikt zijn, dan worden uw gegevens bewaard voor een eventueel vervolg van dit project.

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×