Hoe doe ik mee?

Wil je aan de slag met natuurinclusieve landbouw op je eigen bedrijf of in je directe omgeving? Maak dan kennis met de mogelijkheden om meer natuurinclusief te ondernemen in Limburg.

Individueel bedrijfsadvies
Met het project ‘Groeien naar natuurinclusieve landbouw’ bieden we begeleiding en ondersteuning aan agrarische bedrijven bij de omschakeling naar een natuurinclusieve bedrijfsvoering. Na een positief oriëntatiegesprek kan een ondernemerscoach een ontwikkelplan opstellen waar de ondernemer meteen mee aan de slag kan. De ondernemers kiezen zelf met welke onderwerpen op gebied van natuurinclusieve landbouw ze aan de slag willen en het ontwikkelplan is gebaseerd op hun situatie met als doel verdere stappen te zetten in duurzaam bodem- en waterbeheer, biodiversiteit en kringlooplandbouw.

Aanmelden voor dit project kan hier.

Limburgse Biodiversiteitsmonitor
Met de Limburgse Biodiversiteitsmonitor maken we inzichtelijk hoe melkveehouders scoren op onder andere biodiversiteit en circulariteit, met als doel om hier verder stappen in te zetten. Het bedrijf wordt beoordeeld en voorzien van advies aan de hand van 13 landelijk ontwikkelde kritische prestatie indicatoren (KPI’s), zoals ammoniakuitstoot, weidegang, % eiwit van eigen land, % kruidenrijk grasland en % groen-blauwe dooradering. De agrariër bepaalt vervolgens zelf welke maatregelen hij wil nemen om de scores te verbeteren. De boer aan het roer!

Aanmelden voor dit project kan hier.

Heb je interesse?
Stuur ons dan een dan een e-mail of bel met Sietse Hartman. Dan bekijken we samen jouw wensen en mogelijkheden.

Meer weten
Wil je eerst inspiratie op doen? In Limburg lopen tal van initiatieven rondom natuurinclusieve landbouw. Deze projecten kennen een grote variatie aan thema’s. Van het zaaien van akkerranden en aanleggen van landschapselementen, regionale kringlooplandbouw, tot het verbeteren van de bodem- en/ of waterkwaliteit.

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×