Limburgse Biodiversiteitsmonitor

Met de Limburgse Biodiversiteitsmonitor maken we het melkveehouders inzichtelijk hoe ze scoren op onder andere biodiversiteit en circulariteit, met als doel om hier verder stappen in te zetten. Ieder deelnemend bedrijf wordt beoordeeld en voorzien van advies aan de hand van 13 landelijk ontwikkelde kritische prestatie indicatoren (KPI’s), zoals ammoniakuitstoot, weidegang, % eiwit van eigen land, % kruidenrijk grasland en % groen-blauwe dooradering. De melkveehouder bepaalt vervolgens zelf welke maatregelen hij of zij wil nemen om de scores te verbeteren.

Om ontwikkeling naar meer natuurinclusieve landbouw te ondersteunen ontvangen de deelnemende bedrijven een aanmoedigingspremie, gebaseerd op het behaalde aantal punten en de verbetering die gedurende de looptijd van 4 jaar gerealiseerd wordt.

De looptijd is 4 jaar (2023-2026), waarin de deelnemende bedrijven jaarlijks een rapport met de behaalde score ontvangen. Ze ontvangen individueel advies en kunnen door middel van andere projecten van stichting Natuurinclusieve Landbouw hun kennis over specifieke onderwerpen verder ontwikkelen.

Aanmelden kan door onderstaand formulier in te vullen:

Dit project maakt onderdeel uit van het plan Natuurinclusieve Landbouw Limburg en wordt gefinancierd door Provincie Limburg en uitgevoerd door stichting Natuurinclusieve Landbouw. Dit is een initiatief van de ‘coalitie voor nieuw perspectief’, bestaande uit de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), Stichting Natuurinclusieve Landbouw, BioLogisch Limburg, Coöperatie Natuurrijk Limburg, Stichting Natuur en Milieufederatie Limburg, provincie Limburg, Wageningen University & Research, HAS Green Academy en Waterschap Limburg deelnemen.

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×