Agroforestry centraal tijdens vierde bijeenkomst Natuurlijk! Vleesvee

De vierde bijeenkomst van de cursus Natuurlijk! Vleesvee stond in het teken van agroforestry. De middag werd gehouden bij Recreatieboerderij Tergracht van de familie Mulleneers.

Spreker tijdens deze bijeenkomst was Wim Govaerts. Ook waren Pieter Puts van Natuurrijk Limburg en Henk Venner en Petra Schmitz van het Agroforestry Netwerk Limburg aanwezig om vanuit hun expertise input te geven.

De deelnemers konden vooraf en haarmonster van een bepaalde diergroep naar Wim Govaerts opsturen. Dit werd geanalyseerd wat informatie opleverde over de mineralenvoorziening en eventuele mineralentekorten. Zo kunnen bomen en hagen bijdragen aan de mineralenvoorziening van vleesvee.

Cursus
Tijdens dit project gaat een groep vleesveehouders de komende twee jaar actief aan de slag met het thema natuurinclusieve landbouw. Daarmee kunnen ze hun bedrijfsvoering verduurzamen, het verdienmodel verbeteren en de onderlinge samenwerking bevorderen. De cursus bestaat uit 5 lesdagen, van 1 dagdeel, waarin steeds een ander onderwerp rondom natuurinclusieve landbouw centraal staat. De volgende lesdag staat gepland op 19 februari.

Plan
Dit project maakt onderdeel uit van het plan Natuurinclusieve Landbouw Limburg. Dit is een initiatief van de ‘coalitie voor nieuw perspectief’, waarin de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), Stichting Natuurinclusieve Landbouw, BioLogisch Limburg, Coöperatie Natuurrijk Limburg, Stichting Natuur en Milieufederatie Limburg, provincie Limburg, Wageningen University & Research, HAS Hogeschool en Waterschap Limburg deelnemen.

Meer informatie over het project is hier te vinden.

 

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×