Natuurlijk! Vleesvee

In dit project gaat een groep vleesveehouders gedurende 2 jaar actief aan de slag met het thema natuurinclusieve landbouw om zo hun bedrijfsvoering te verduurzamen, het verdienmodel te verbeteren en onderlinge samenwerking te bevorderen.

De cursus bestaat uit 5 workshops, van 1 dagdeel, met uiteenlopende onderwerpen. Met partners van stichting NIL en andere gastsprekers zal het programma inhoudelijk gevuld worden. De thema’s die per workshop aan bod komen zijn: natuurinclusieve landbouw toegepast in de vleesveehouderij, bodem, voer, afzet van vlees en andere verdienmodellen en hoe is natuurinclusieve vleesveehouderij gelinkt met bestaande wet- en regelgeving, voorwaarden terreinbeherende organisaties en keurmerken.

Door de informatie te koppelen aan de bedrijfsgegevens van de deelnemers, is de opgedane kennis meteen toepasbaar. Dit wordt gedaan door middel van nulmetingen op gebied van biodiversiteit, voederwaarde en bodemgezondheid.

De lessen vinden plaats bij de deelnemers op locatie, zodat we de kennis kunnen koppelen aan de praktijk. Daarnaast verlaagt dit de drempel om na het project met elkaar te blijven samenwerken, om kennis te delen, lokale kringlopen te sluiten en korte ketens te ontwikkelen. In het tweede jaar, najaar van 2024, worden nog vier terugkombijeenkomsten georganiseerd waar de ontwikkelingen en genomen stappen gezamenlijk besproken worden om elkaar vraaggestuurd te helpen. In afstemming met de groep kunnen dan nog aanvullende thema’s besproken worden.

Dit project maakt onderdeel uit van het plan Natuurinclusieve Landbouw Limburg. Dit is een initiatief van de ‘coalitie voor nieuw perspectief’, waarin de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), Stichting Natuurinclusieve Landbouw, BioLogisch Limburg, Coöperatie Natuurrijk Limburg, Stichting Natuur en Milieufederatie Limburg, provincie Limburg, Wageningen University & Research, HAS Hogeschool en Waterschap Limburg deelnemen.

Interesse of vragen?
Neem contact op met Judith Deusings via info@natuurinclusievelandbouwlimburg.nl of 06 28 78 23 57.

De data en kosten van de cursus zijn hier te vinden.

Aanmelden voor de cursus kan hier.

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×