Aanmelden voor cursus Natuurlijk! Vleesvee

Bent u vleesveehouder en wilt u uw kennis over natuurinclusieve landbouw uitbreiden, en leren hoe u dit toe kunt passen in uw bedrijfsvoering? Meld u dan aan voor de cursus Natuurlijk! Vleesvee. In dit project gaat een groep vleesveehouders gedurende 2 jaar actief aan de slag met het thema natuurinclusieve landbouw om zo hun bedrijfsvoering te verduurzamen, het verdienmodel te verbeteren en onderlinge samenwerking te bevorderen.

De cursus bestaat uit 5 lesdagen, van 1 dagdeel, waarin steeds een ander onderwerp rondom natuurinclusieve landbouw centraal staat. Zo leert u bijvoorbeeld hoe u zelf krachtvoer kunt telen, bodemgezondheid kunt verbeteren, maar ook hoe u de afzet van dit unieke stuk vlees kunt organiseren. Met partners van stichting NIL en andere gastsprekers zal het programma inhoudelijk gevuld worden. Door de informatie te koppelen aan de bedrijfsgegevens van de deelnemers, is de opgedane kennis meteen toepasbaar.

Bij iedere lesdag zal een koppeling gemaakt worden met uw eigen situatie. Dit doen we door middel van nulmetingen op het gebied van biodiversiteit, voederwaarde en bodemgezondheid. Zo kunt u meteen de kennis toepassen op uw eigen situatie.

In het najaar van 2024 worden nog vier terugkombijeenkomsten georganiseerd waar de ontwikkelingen en genomen stappen gezamenlijk besproken worden om elkaar vraaggestuurd te helpen. In afstemming met de groep kunnen dan nog aanvullende thema’s besproken worden.

Locatie: voor een optimale koppeling met de praktijk, zullen de lesdagen plaatsvinden bij een aantal van de deelnemers. Bij voorkeur centraal voor de rest van de groep.

Periode: de lesdagen staan gepland op de maandagen 13 november, 11 december, 15 januari, 29 januari en 19 februari.

Aantal plekken: maximaal 20. Meer aanmeldingen worden op een lijst gezet voor een eventueel vervolg in de toekomst.

Kosten: 300 euro voor 5 lesdagen en 4 terugkombijeenkomsten (500 euro voor niet-LLTB-leden). De bedragen zijn exclusief btw.

Voorlopig programma:
Maandag 13 november: Kennismaking. Thema: Natuurinclusieve landbouw toegepast in de vleesveehouderij
Maandag 11 december: Thema Bodem
Maandag 15 januari: Thema Voer
Maandag 29 januari: Thema Afzet van vlees en andere verdienmodellen
Maandag 19 februari: Thema Hoe is natuurinclusieve vleesveehouderij gelinkt met bestaande wet- en regelgeving, voorwaarden terreinbeherende organisaties en keurmerken

Lees hier meer over het project.

Vragen? Neem dan contact op met Judith Deusings via info@natuurinclusievelandbouwlimburg.nl of 06 28 78 23 57.

Dit project maakt onderdeel uit van het plan Natuurinclusieve Landbouw Limburg. Dit is een initiatief van de ‘coalitie voor nieuw perspectief’, waarin de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), Stichting Natuurinclusieve Landbouw, BioLogisch Limburg, Coöperatie Natuurrijk Limburg, Stichting Natuur en Milieufederatie Limburg, provincie Limburg, Wageningen University & Research, HAS Hogeschool en Waterschap Limburg deelnemen.

Aanmelden

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×