Vraag gratis bodemadvies aan

De bodem is een belangrijk productiemiddel. Daarom kunnen agrarische ondernemers vanuit het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) gratis advies aanvragen over bodemgerelateerde thema’s, waarbij het verbeteren van de bodem centraal staat. Denk aan vragen over bodemverdichting, achterblijvende gewasproductie of natte plekken in het perceel.

Andere bodemgerelateerde vragen mogen ook gesteld worden. Wie bijvoorbeeld op de aanvraag aangeeft dat het om Agroforestry of notenteelt gaat, krijgt advies van een specialist op dit gebied.

Binnen de bodemteams werken diverse bodemadviseurs, met elk een eigen expertise, samen om het bodemadvies op het boerenerf te versterken. De bodemteams zijn regionaal ingedeeld, met negen actieve teams. Regionale Bodemteams zijn onderdeel van het DAW-programma ‘Versterkte Kennisverspreiding Duurzaam Bodembeheer en Klimaatadaptatie’ (VKV).

De oprichting van Regionale Bodemteams komt voort uit de behoefte om kwalitatief, onafhankelijk bodemadvies op toegankelijke wijze op het boerenerf te brengen. Doordat meerdere bodemadviseurs met verschillende expertises samenwerken, kun je een vraagstuk vanuit meerdere perspectieven benaderen.

Agrarische ondernemers kunnen hier gratis advies aanvragen over de bodem aanvragen >>

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×