Tweede editie Maasduinen ’t land op: agrariërs helpen met aanplanting

Na een geslaagde editie op vrijdag 3 november wordt op zaterdagochtend 9 december de tweede editie van ‘Maasduinen ’t land op!’ gehouden. Inwoners van De Maasduinen gaan aan de slag met het aanplanten van bomen en struiken bij vier deelnemers van de pilotgroep natuurinclusieve landbouw Maasduinen.

Samen helpen zij akkerbouwer Maurice Linders uit Bergen, melkveehouder Peter Thönnissen uit Siebengewald, melkveehouder Rik Zeegers uit Wellerlooi en melkveehouder Louik Ebbers uit Ottersum met meer natuur op hun velden en akkers.

Intensief werkje
Vijf deelnemers hadden zich met enthousiasme aangemeld voor de eerste editie. Ze werden ontvangen met een lekkere kop koffie of thee en een Limburgse lekkernij. Vervolgens gingen ze aan de slag. Ze hebben onder andere de grote oude eiken op het land van Rob Ingenbleek uit Siebengewald vrijgemaakt van klimop. ‘Een intensief werkje, maar veel handen maken licht werk’, aldus initiatiefneemster Linette Mak.

Onderlinge samenwerking
Zij is bestuurslid van de Coöperatie Maasduinen. Een coöperatie die zich inzet om de betrokkenheid en onderlinge samenwerking te vergroten van burgers en particuliere grondeigenaren bij een aantrekkelijk landschap in De Maasduinen. ‘We willen graag meer mensen uit de gemeenten Gennep, Bergen en Venlo uitnodigen om samen te zorgen voor de natuur in De Maasduinen. Naast dat het nodig is om de boeren een handje te helpen, is het ook erg leuk en gezond om te doen. Ik vind het ook belangrijk om te laten zien dat de agrarische ondernemers in De Maasduinen veel van de natuur onderhouden. Zij zijn medeverantwoordelijk voor ons mooie en unieke landschap. Daar mogen we zeker trots op zijn en hoe mooi is het als je hen een handje daarbij kan helpen.’

Tweede editie
Zaterdagochtend 9 december van 9.00 tot 13.00 uur volgt de tweede editie van Maasduinen ’t land op. De deelnemers worden welkom geheten met een warm drankje en wat lekkers. Ze krijgen vervolgens door de boer en terreinbeheerder Ido Borkent van Stichting De Marke/Gemeente Bergen uitleg over de werkzaamheden en gaan samen aan de slag met planten. Voor materieel en handschoenen wordt gezorgd.

Meld je hier aan of via hallo@linettemak.nl Na aanmelding ontvang je een e-mail met meer informatie.

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×