Subsidies voor advies of bedrijfsplan duurzame landbouw

Agrarische ondernemers die hun bedrijf willen verduurzamen kunnen een GLB-kennisvouchers aanvragen uit het nieuwe Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB). Daarmee krijg je subsidie voor een advies gericht op je bedrijf van een erkend bedrijfsadviseur. Ook is er een subsidie voor het laten maken van een bedrijfsplan door een erkend bedrijfsadviseur.

Vanaf 1 september tot en met 13 oktober, 17.00 uur, kunnen de subsidies worden aangevraagd. Het gaat om 80 procent van de kosten met een maximaal van 1500 euro voor het advies en een maximaal van 6000 euro voor het bedrijfsplan.

Advies
Het is mogelijk om uit tien onderwerpen te kiezen voor advies, zoals ontwikkeling natuurinclusieve landbouw en herstel van biodiversiteit op en rondom landbouwbedrijven of duurzaam bodembeheer of groeimediumbeheer met integrale aandacht voor (grond)water en teeltsysteem. Lees hier de voorwaarden.

Bedrijfsplan
Een bedrijfsplan kan worden gemaakt als je jouw landbouwbedrijf wilt verduurzamen. Het vormt een goede basis voor omschakeling naar duurzame landbouw. In het plan staat hoe je bedrijf technisch en inhoudelijk omschakelt naar duurzame landbouw. Ook beschrijft het de bedrijfseconomische kant van de omschakeling. Lees hier de voorwaarden.

Met de digitale voucher wordt de agrarisch bedrijfsadviseur betaald voor advies of het bedrijfsplan. Alles wordt geregeld via mijn.rvo.nl.

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×