Subsidie (50%) op werktuigen voor inwerken groenbemesters

De subsidiemodule Geïntegreerde gewasbescherming staat van 1 tot en met 29 september open waarmee 50 procent subsidie ontvangen kan worden op werktuigen voor het inwerken van groenbemesters of vanggewassen.

In deze landelijke regeling is er 3,5 miljoen euro beschikbaar voor een investering in een machine voor het vernietigen, afmaaien, verhakselen, kapot frezen en inwerken van groenbemesters of vanggewassen. Mogelijke investeringen zijn onder andere een schijveneg, rotorkopeg, ecoploeg en messenrol.

Het subsidiepercentage bedraagt 50 procent van het geïnvesteerde bedrag. Het minimale subsidiebedrag is 5.000 euro het maximale bedrag is 125.000 euro. Dit komt neer op een minimaal investeringsbedrag van 10.000 euro. Er mag geïnvesteerd worden in één of twee bedrijfsmiddelen.

Een individuele landbouwonderneming, een loonwerkbedrijf of een samenwerkingsverband kan een aanvraag doen. Bij de aanvraag dient de offerte van de investering meegestuurd te worden. Meer informatie is te vinden op de website van RVO.

Let op! De beoordeling van de aanvragen geschied op volgorde van binnenkomst. Hierbij geldt dus wie het eerst komt wie het eerst maalt.

Mocht u interesse hebben in deze regeling neem dan tijdig, maar uiterlijk 25 augustus contact op met uw vaste adviseur van Arvalis: Stan Corstjens (06-51490276/scorstjens@arvalis.nl) of Bram Brands (06-57593986/bbrands@arvalis.nl).

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×