Start zaaiseizoen: Limburg gaat voor meer hectare kruidenrijk grasland

Boeren in Limburg kunnen korting krijgen op de aanschaf van een kruidenrijk mengsel naar keuze. De provincie Limburg heeft daarvoor een duit in het zakje gedaan.

Door de deelname aan de campagne 1001ha komt er in Limburg 125 hectare beschikbaar voor het zaaien van kruidenrijk grasland. Het nieuwe zaaiseizoen start 1 maart.

Experimenteren

Al bijna 900 melkveehouders in Nederland deden mee aan het experimenteren met kruidenrijk grasland. Dat bleek een succes te zijn, want volgens 1001ha ziet 77 procent van de deelnemers de voordelen en wil er mee verder.

Voordelen

Elke hectare kruidenrijk grasland scheelt 500 kilo stikstofkunstmest en 1000 kg CO2-uitstoot. Bovendien wordt de bodem beter bestendig tegen droogte, is het aantrekkelijk voor insecten en helpt het boeren op een andere manier naar hun land te kijken.

De campagne krijgt ook bijval van de LLTB.

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×