Save the date: Digitale kennissessie over natuurinclusieve landbouw

HAS green academy houdt op maandag 3 juli in samenwerking met Provincie Noord-Brabant een digitale kennissessie over bodem, biodiversiteit, natuurinclusieve landbouw en klimaatrobuuste landschappen.

Vier belangrijke en actuele thema’s waaraan HAS green academy door middel van praktijkgericht onderzoek een bijdrage levert. Deze digitale kennissessie wordt live uitgezonden vanuit de studio in het provinciehuis van Noord-Brabant. Het duurt van 13.00 tot 14.30 uur.

Programma
13.00 uur: Welkom en opening
Dagvoorzitter Frederike Praasterink, lector Future Food Systems bij HAS green academy, Patricia de Cocq, directeur cluster Natuur & Leefomgeving, HAS green academy en Elies Lemkes-Straver, gedeputeerde Landbouw, Voedsel, Bodem en Brede welvaart, Provincie Noord-Brabant.
13.15 uur: De levende bodem werkt!, lector Judith van de Mortel
De kansen en uitdagingen voor het lokaal verwerken van materialen zoals maaisel en blad uit (natuur)beheer tot bodemverbeteraar. Daarnaast worden de effecten onderzocht van deze materialen op waterkwaliteit en -kwantiteit, plantweerbaarheid en gewaskwaliteit.
13.35 uur: Innovatieve Biomonitoring, lector Margje Voeten
Studenten hebben op een 30 tal boerderijen in het van Gogh Nationaal Park met behulp van biomonitoring inzichtelijk gemaakt wat de prestaties van biodiversiteitsherstellende activiteiten zijn op de biodiversiteit.
14.15 uur: Klimaatrobuuste landschappen, lector Ellen Weerman
De groen-blauwe dooradering van het buitengebied. Hoe kunnen we meer landschapselementen krijgen en is het dempen van watergangen eigenlijk wel een goede maatregel?
14.25 uur: Afsluiting en uitnodiging verdiepende bijeenkomsten
14.30 uur: Einde bijeenkomst

Aanmelden voor de kennissessie kan hier.

In dezelfde week zijn er verdiepende sessies op bovenstaande thema’s waarin de studenten hun bevindingen en kennis delen. Op 4 juli is een sessie over gebiedsgerichte kansen voor Natuurinclusieve Landbouw. Die bijeenkomst is van 13.00 tot 16.00 uur op locatie. De exacte locatie is nog niet bekend. Inschrijven voor een van de verdiepende sessies kan hier.

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×