Rondleiding Duitse boomkwekerij: Agroforestry – akkerbouw meets bosbouw

Op donderdag 21 september wordt een kijkje genomen bij Forstbaumschule Selders in het Duitse Hünxe-Drevenack. Vertegenwoordigers van het project TransRegINT van de Hochschule Rhein-Waal presenteren het concept agroforestry.

Het programma begint om 10.00 uur op het bedrijf aan de Landwehr 2 in Hünxe en is om 12.30 uur afgelopen.

Rondleiding
Forstbaumschule Selders kweekt al meer dan 50 jaar bosbomen. Vanwege de klimaatverandering spelen gezonde bossen een steeds grotere rol. Enerzijds bedreigen extreme weersomstandigheden, droogteperiodes en (nieuwe) plagen de bomenpopulatie, anderzijds neemt de behoefte aan gezonde bossen toe om de CO2-uitstoot te kunnen vasthouden, het klimaat te reguleren en hernieuwbare grondstoffen en energiebronnen te produceren. Felix Klein-Bösing, eigenaar van Forstbaumschule Selders, leidt de aanwezigen rond in zijn bedrijf en vertelt over de uitdagingen en ontwikkelingen in zijn boomkwekerij.

Agroforestry
Daarnaast presenteren vertegenwoordigers van het project TransRegINT van de Hochschule Rhein-Waal, waar Agrobusiness Niederrhein ook bij betrokken is, het concept agroforestry. Samen met de aanwezigen wordt er gesproken over de voordelen en de uitdagingen van het planten van bosbomen op het land. Deelname aan het evenement is gratis.

Gratis aanmelden kan tot en met 18 september op www.agrobusiness-niederrhein.de/events of via kathrin.poetschki@lwk.nrw.de.

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×