Primeur: demonstratie hennepoogst in Noord-Limburg

Op 25 augustus beleeft Noord-Limburg een primeur. CANN, een samenwerking tussen hennepteler/verwerker HempFlax en John Deere dealer GroeNoord, houdt die dag een oogstdemonstratie in Horst. Het is van 13.00 tot 17.00 uur op Wevertweg 11.

De organisatie vindt plaats in samenwerking met een groot aantal regionale partijen waaronder Platform Nieuwe Teelten Limburg en Building Balance. Het bijwonen van deze demonstratie is kosteloos. Aanmelden is noodzakelijk en kan via de site van de LLTB.

Grondstof
Afgelopen voorjaar werden er in Noord-Limburg tientallen hectares vezelhennep gezaaid door loonbedrijf Gebr. De Boer uit Lottum. Vezelhennep wordt toegepast als grondstof voor duurzaam bouwmateriaal en staat momenteel zeer sterk in de belangstelling.

Ontwikkeling
Nadat al jaren de teelt van vezelhennep in het noorden van Nederland serieus in opkomst is worden nu ook in Limburg grote stappen gezet. In samenwerking met verwerker Hempflax en diverse innovatieve bouwbedrijven (waaronder Hoex Bouw) worden er nieuwe (regionale) toepassingen ontwikkeld en wordt onderzocht hoe de teelt coöperatief opgeschaald kan worden. De teelt van vezelhennep past in de ontwikkeling die al enige jaren in Limburg wordt gestimuleerd, namelijk die van het experimenteren en waar mogelijk door ontwikkelen van – voor onze regio – ‘nieuwe’ teelten die duurzame kansen bieden voor zowel de landbouw als voor de betreffende marktpartijen die zoeken naar alternatieve en hernieuwbare grondstoffen.

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×