Open dag proeflocatie AgroProeftuin de Peel

AgroProeftuin houdt op vrijdag 7 juli de jaarlijkse open dag op de proeflocatie aan de Middenpeelweg in het Brabantse Zeeland.

Boeren, ondernemers, bestuurders, burgers en andere belangstellenden zijn welkom.

Experimenten
Bezoekers krijgen op de proeflocatie een thematische rondleiding langs eiwitrijke gewassen, vezelgewassen of nieuwe teeltmethoden. Het zijn allemaal experimenten die bijdragen aan verduurzaming van de agrarische productie, aan verbetering van de bodemvruchtbaarheid en waterkwaliteit én kansen bieden op een beter verdienmodel voor de boer.
De betrokken boeren zijn deze dag aanwezig om zelf toe te lichten met welke uitdagingen ze te maken hebben, waarom ze een bepaalde teelt of teeltmethode hebben gekozen en wat de verwachtingen zijn.

Themaroutes
Aanwezigen kunnen kiezen voor een van de vier themaroutes: eiwitrijke gewassen voor humane consumptie of voor dierlijke consumptie (veevoer), vezelgewassen en vernieuwende teeltmethoden. De routes leiden langs de velden waar deze gewassen worden geteeld. De betrokken boeren vertellen over ter plaatse hun motivatie om voor dit gewas en/of teeltmethode te kiezen.

Tijd en locatie
De open dag is voor burgers, ondernemers en andere belangstellenden toegankelijk van 9.30 tot 12.00 uur. Agrarisch ondernemers en adviseurs kunnen de open dag van 13.30 tot 16.00 uur bezoeken. Het adres van de proeflocatie is: De Peel in Zeeland (gps: 51.660357, 5.734354)

Aanmelden voor deze open dag kan via deze link.

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×