Natuurinclusieve Hoeve Schaffersberg benoemd tot Cittaslow-ambassadeur

LLTB-lid René Rademaker van Hoeve Schaffersberg en Natuurvallei.nl in Mechelen is door de gemeente Gulpen-Wittem benoemd tot Cittaslow-ambasseur. ‘Erg verheugd en dankbaar zijn wij dat de gemeente Gulpen Wittem ons bedrijf heeft bekroond met het Cittaslow ambassadeurschap’, staat op de Facebookpagina van Natuurvallei.nl. ‘Deze bijzondere erkenning bevestigt ons streven naar een bewuste, duurzame levensstijl en het behoud van onze prachtige natuurlijke omgeving.’

Cittaslow is een internationaal keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit goed scoren. De gemeente waardeert de natuurinclusieve manier van boeren door het vleesveebedrijf.

Plaquette
De nieuwe ambassadeur werd samen met een andere ambassadeur tijdens de jaarlijkse Hubertusmarkt in Gulpen op zaterdag 4 november benoemd. Burgemeester Nicole Ramaekers overhandigde die dag aan de twee ondernemers persoonlijk de certificaten en een speciaal ontworpen Cittaslow-plaquette.

Modern
Hoeve Schaffersberg is een extensieve boerderij met moderne agrarische productie. De hoeve richt zich op verantwoorde en duurzame circulaire landbouw die in synergie is met de natuur van het Zuid-Limburgse Heuvelland. Met de oorsprong in de traditionele landbouwpraktijk mag de derde en vierde generatie het landbouwbedrijf Hoeve Schaffersberg verder ontwikkelen.

Duurzaamheid
Duurzaamheid en een visie op landbouw die sterk in harmonie is met de natuur vormen de kern van het verhaal. De ondernemers zetten in op de ontwikkeling van natuurinclusieve landbouw. De Natuurvallei-terreinen liggen in het Nationaal Landschap Zuid-Limburg. In eigen beheer worden deze waardevolle gebieden in ons landschap ontwikkeld in combinatie met duurzame begrazing.

Begrazingsbeheer
De runderen van hoeve Schaffersberg worden ingezet voor het begrazingsbeheer. De voeding van de runderen is afkomstig van kruiden- en bloemrijk (natuur)grasland. Dat is niet alleen beter voor het rund, maar ook voor degene die het rundvlees eet. Dit zorgt voor hét pure streekproduct vol smaak, passie en kwaliteit.

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×