Naam EcoBiose gelanceerd op dag van de biodiversiteit

Op de dag van de biodiversiteit (22 mei) is de nieuwe naam EcoBiose gelanceerd van het samenwerkingsverband van RIF Biodiversiteit en Duurzame Samenleving.

‘Als we íets kunnen leren van de natuur dan is het wel dat we ons continu moeten aanpassen. Zeker nu. En aanpassen dat doen we graag samen, oftewel in symbiose samen met tientallen Zuid-Limburgse opleiders, ondernemers, onderzoekers en overheden’, schrijven ze.

Actuele kennis
‘Denken en doen, vallen en opstaan, kennis verzamelen en snel toepassen. Zij bundelen de meest actuele kennis van biodiversiteit en duurzaamheid. Om er vervolgens voor te zorgen dat studenten en werkenden in het beroepsonderwijs leren hoe die kennis concreet toe te passen in hun dagelijkse werk. Van ecologen die de biodiversiteit versterken tot koks die biologische streekproducten gebruiken in Limburgse restaurants tot hoveniers die groene daken aanleggen voor het vasthouden van regenwater’, vervolgen ze het verhaal.

Perspectief
‘Een duurzaam en biodivers Zuid-Limburg waar het ook in de toekomst goed wonen, werken en recreëren is. Omdat studenten weten dat ze een opleiding volgen met perspectief. Omdat werkenden de kans krijgen om snel bij- en om te scholen. Én omdat ondernemers ervaren dat medewerkers kunnen, wat het werk van morgen vraagt.’

De website wordt momenteel ontwikkeld. Op Facebook, Instagram en LinkedIn is het nieuwe initiatief wel al actief.

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×