Internationale dag van de biodiversiteit

Het is maandag 22 mei de Internationale dag van de biodiversiteit. Biodiversiteit is voor de land- en tuinbouw onmisbaar. Wist je dat regenwormen daarbij een hele belangrijke rol spelen?

Wat doen ze?
Regenwormen verbeteren de bodem structuur, helpen bij de afbraak van organisch materiaal en verhogen de beschikbaarheid van nutriënten in de bodem.

Wat voor regenwormen zijn er?
Er bestaan minimaal 25 soorten regenwormen in Nederland. Ze zijn te verdelen in drie hoofdgroepen: strooiselbewoners, bodembewoners en pendelaars. Ze hebben elk hun eigen gedrag en functies.

Waarom zijn ze belangrijk?
Voldoende biodiversiteit in onze bodem zorgt voor een weerbare bodem, met sponswerking, infiltreert in plaats van afspoelt en vasthoudt voor droge periodes. Daarnaast kan bodembiodiversiteit ziektedruk verlagen en de plant weerbaarder maken door nutriënten voldoende aan te kunnen bieden. Naast deze productiefuncties zijn wormen ook voedsel voor veel andere dieren zoals bijvoorbeeld weidevogels.

Natuurinclusieve Landbouw Limburg adviseert en stimuleert boeren en tuinders die iets of meer willen doen met biodiversiteit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LLTB (@lltb_limburg)

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×