Informatiebijeenkomsten agroforestry in Limburg

Het Agroforestry Netwerk Limburg houdt in oktober op twee locaties informatiebijeenkomsten voor agrariërs die meer over agroforestry willen weten.

Zou dat wat voor mij zijn, zo’n agroforestry systeem? En bomen in het weiland, hoe combineer ik dat met mijn koeien? Welke bomen moet ik dan planten, en gaat dat samen met akkerbouwteelten? Het ziet er leuk uit, maar wat brengt dat eigenlijk op? Voor antwoord op deze vragen is tijdens de twee bijeenkomsten voldoende ruimte.

Eijsden
De eerste informatiebijeenkomst die gehouden wordt is op donderdag 12 oktober van 13.30 tot 16.30 uur bij Stal Kerenshof, Voerstraat 4 in Eijsden. Marco Waterval is een paardenhouder die een aantal jaar geleden begonnen is met experimenteren met agroforestry. Hij plantte een aantal notenbomen en voederhagen voor paarden.

Weert
De andere bijeenkomst is op donderdag 26 oktober van 13.30 tot 16.30 uur bij Weerterheidevlees, Werkmansweg 78 in Weert. Wim en Mariëlle Hoogeveen hebben Franse Charolais-runderen. Deze worden gehouden voor het vlees, de fokkerij en natuurbegrazing. Daarnaast hebben ze varkens van het concept Livar (Limburgs Kloostervarken). Vorig jaar heeft Wim enkele rijen walnoten en kastanjes aangeplant, met een tussenbeplanting van bessen.

De informatiebijeenkomsten beginnen met een presentatie. Daarna wordt buiten gekeken bij het bedrijf waar de deelnemers te gast zijn. De boer vertelt meer over zijn bedrijf en over de recente aanplanten die zijn gedaan.

De bijeenkomsten zijn vergelijkbaar alleen de locatie wisselt. Deelname is gratis en aanmelden is gewenst. Aanmelden of meer informatie via: petra@schmitz-agroforestry.nl of 06-30291611.

Het Agroforestry Netwerk Limburg is ontstaan, en wordt gefinancierd, vanuit Natuurinclusieve Landbouw Limburg. Dit is een initiatief van de ‘coalitie voor nieuw perspectief’, waaraan naast de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), Stichting Natuurinclusieve Landbouw en BioLogisch Limburg ook de Coöperatie Natuurrijk Limburg, Stichting Natuur en Milieufederatie Limburg, provincie Limburg, Wageningen University & Research, HAS Hogeschool en Waterschap Limburg deelnemen.

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×