Flinke korting op soortenrijke groenbemestermengels

Akkerbouwers in het hele land kunnen vanaf donderdag 15 juni 40 procent korting krijgen op soortenrijke groenbemestermengsels. De korting is op ieder 5 hectare biodivers zaaigoed.

Het is een landelijke campagne van 1001ha. Dit is een vervolg op de succesvolle actie 1001ha kruidenrijk grasland waarbij melkveehouders korting kregen op een kruidenrijk mengsel naar keuze.

Verduurzamen
Nu gaat Urgenda samen met LTO ook akkerbouwers helpen met verduurzamen. De groenbemestermengsels met vlinderbloemigen zijn duurder in aanschaf maar wel beter voor biodiversiteit en klimaat. Ze leggen stikstof vast waardoor kunstmest en CO2 kan worden bespaard en dus biodiversiteit toeneemt.

Acht mengsels
Akkerbouwers kunnen kiezen uit acht mengsels. Het gaat om 4 biologische en 4 gangbare van de leveranciers DSV zaden of Zaadhandel Neutkens. De mengsels zijn geschikt om tot maart te laten staan en om vervolgens de grond minder zwaar te bewerken.

De Provincie Limburg en de donateurs van Urgenda hebben bijgedragen aan de eerste 1000 hectare korting.

Akkerbouwers kunnen hun mengsel hier bestellen. Consumenten en organisatie kunnen hier een donatie achterlaten.

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×